Тежки думи срещу България изрече македонският президент Стево Пендаровски. Поводът е откриването

...
Тежки думи срещу България изрече македонският президент Стево Пендаровски. Поводът е откриването
Коментари Харесай

Македонският президент избухна срещу България

Тежки думи против България изрече македонският президент Стево Пендаровски. 

Поводът е откриването на Културния център " Иван Михайлов " в Битоля.

" Откриването на културни центрове на всички места в демократичния свят води към доближаване на народите и техните култури, само че да се именува културен обект на разположение, което е потвърден помощник на фашисткия режим от Втората международна война, не обслужва тази благородна идея ", се споделя в коментара на Пендаровски във връзка вчерашната гала в Битоля, на която участваха голям брой български политици от всички партии.

" Не оборвам положителното желание на премиера Петков, през вчерашния ден обаче в състава на българската делегация бяха представители и на предходното ръководство в София, които бяха най-гласните съперници на македонския път към Европа. С тяхното наличие и изказвания бяха минимизирани посланията за добросъседство и съдействие на българския министър председател ", сподели още Пендаровски, представен от БГНЕС.

По думите му през 2017 година концепцията да се образува историческа комисия имаше за цел да се откри компромис за историческите събития и персони, които би трябвало да бъдат честване дружно и от македонския, и от българския народ.

„ За страдание, през вчерашния ден в Битоля беше изработен опит един потвърден помощник на хитлеристкия нацистки режим да бъде показан като мост за доближаване сред двете страни “, добавя той.

" Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ считат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока ", сподели още Стево Пендаровски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР